» تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه ، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است .
فروشگاه ساز رایگان فایل فروشگاه ساز رایگان فایل
دانلود مقاله کاشت و تکثیر گیاهان زینتی آرمان نامداری 1393/07/11 دسته بندی : کشاورزی 0

تعداد صفحات : 63 صفحه

فرمت فایل :  WORD 



 

کاشت و تکثیر گیاهان زینتی

فهرست مطالب : 

 

جايگاه ايران از نظر جغرافيايي

کشت بافت

گلكاري، آشنايي با مفاهيم

جايگاه گلکاري در ايران

انواع گلكاري يا Flowery culture

تاسيسات گلكاري

انواع گلخانه هاي ثابت

نياز نوري گياهان

نور در گلخانه ها

 مواد آلی

كنترل رطوبت در گلخانه­ها

عوامل مؤثر در ميزان مصرف Co2

محيط‌هاي پرورشي گياهان – كشت خاكي

رشد و نمو

عوامل موثر بر رشد و نمو

 مثال‌ها

 مهندسي ژنتيک

 نشانگرهاي مولکولي

دلايل استفاده از نشانگرهاي مولکولي در زمينة گياهان دارويي:

 برخي موارد کاربرد نشانگرهاي DNA در زمينة گياهان دارويي:

ارزيابي تنوع ژنتيکي و تعيين ژنوتيپ ( Genotyping ):

 شناسايي دقيق گياهان دارويي

انتخاب کيموتايپ‌هاي ( Chemotypes ) مناسب به‌کمک نشانگر

 اصلاح گياهان دارويي

استفاده از نشانگرها در زمينة غذاداروها( Nutraceutical ):

 پتانسيل اقتصادي گياهان دارويي

ميزان رشد بازار جهاني داروهاي گياهي (2007-1999)

 نتيجه‌گيري

 تأثیر عوامل محیطی بر رشد گیاه سیب زمینی

 رطوبت

 ترکیب مواد و کیفیت غذایی سیب زمینی

 قند ها 

 اسید های آمینه

 ویتامین ها 

 چربی ها

 گل

 میوه

 ساقه

 گیاهشناسی

 ریشه

 غده

  تاریخچه و توسعة کشت سیب زمینی

مناطق کشت سیب زمینی در ایران

تولید و سطح زیر کشت سیب زمینی در ایران و جهان

طبقه بندی

 

گلكاري، آشنايي با مفاهيم 
جايگاه گلکاري در ايران

اهميت تاريخي: قدمت کشت و كار و نگهداري گل‌ها در ايران شايد همزمان با شروع کشاورزي بوده است. با نگاهي به تاريخ و فرهنگ ايران بنظر مي‌آيد که همواره ايرانيان در زمينه موضوعات مرتبط با گل‌ها جايگاه خوب و ارزنده‌اي داشته‌اند. اهميت اقتصادي: شايد قديمي‌ترين گلخانه‌هاي موجود در ايران كه در حال حاضر هم فعال هستند قدمتي در حدود 75 – 70 سال دارند. در حقيقت اهميت اقتصادي اين رشته، سابقه طولاني در ايران دارد. زماني كه بسياري از کشورها نامي در زمينه پرورش گل و گياه نداشته اند کشور ما با داشتن گلخانه‌هاي خوب و قابل قبول در زمان خود وضعيتي مناسب داشته است. کشت و كار پرورش گل‌هاي زينتي در ايران بعنوان يک رشته اقتصادي سابقه‌اي به قدمت احداث گلخانه‌ها ندارد اما از زمان‌هاي گذشته، گلخانه‌دارها کار تکثير و پرورش گياهان را براي سرگرمي، و گذران اوقات فراغت انجام مي‌دادند. در سال‌هاي اخير بدليل نياز روز افزون بازار و خواست افراد جامعه و بدليل محدود شدن فضاي زندگي مردم اين وضعيت کاملاً تغيير كرده است. بطوري که در سال‌هاي اخير احداث گلخانه‌هاي نسبتاً مجهز و كارآمد بمنظور کشت و پرورش و تكثير گياهان زينتي و نيز توسعه اقتصادي پيشرفت زيادي داشته است. ايران يکي از خواستگاه‌ها و زادگاه‌هاي طبيعي گياهان زينتي از جمله لاله، سنبل، زنبق، سيکلمه و برخي از درختچه‌ها و تعداد زيادي از درختان ميوه بشمار مي‌آيد، و در منابع علمي دنيا اسناد و مدارک مربوط به اين موضوع موجود است. ولي از نظر اقتصادي و صادرات گل و گياه هنوز موقعيت مناسبي در سطح دنيا ندارد. 
جايگاه ايران از نظر جغرافيايي
موقعيت جغرافيايي ايران از دو نظر قابل ارزش است :
- از نظر آب و هوايي 
- موقعيت نسبت به كشورهاي همسايه.
1- ايران در يک منطقه پر رود با طول روز بلند و روشنايي کامل آفتاب قراردارد و از اين نظر مي‌تواند در بسياري از هزينه‌هاي مربوط به گرم كردن و روشن نگه داشتن گلخانه‌ها كه براي کاشت و تکثير گياهان زينتي اهميت زيادي دارد، صرفه جويي كند. 
2- موقعيت ايران بدليل قرار داشتن در کنار کشورهاي پر مصرف گل و گياه از نظر اقتصادي حائز اهميت است. همسايه‌هاي شمالي و جنوبي ايران از خريداران بسيار خوب گياهان زينتي هستند. ايران با داشتن يک بازار متعادل و نسبتاً ثابت و دائمي قادر است جايگاه واقعي خود را در اين عرصه پيدا کند. 
كشورهاي مهم توليد كننده و مصرف كننده گل و گياه 
1- هلند  2- ايتاليا  3- آلمان  4- سوئيس  5- دانمارك  6- بلژيك 7 - سوئد  8- ژاپن  9 - انگلستان 10-  استراليا  11- فرانسه  12- اسپانيا  13- آمريكا 
همانطور كه  مشاهده مي‌كنيد هلند مقام اول در بين همه كشورها را دارد و بقيه كشورها در رتبه بعدي قرار گرفته‌اند. از لحاظ موقعيت جغرافيايي و آب و هوايي و هم‌چنين وضعيت نيروي کار، ايران در مقايسه با هلند از موقعيت مناسب‌تر و ارزان‌تري برخوردار است. ارز آوري گل و گياه براي ايران يک موقعيت انحصاري است. در کشور ما گاهي ارز آوري گل‌هاي شاخه بريده با ارز آوري نفت مقايسه مي‌شود. بطوري كه فروش 2 تا 3 شاخه گل (از بعضي انواع گل‌ها) مي‌تواند ارز‌آوري معادل يك بشكه نفت را داشته باشد و صادرات گل‌ها و گياهان زينتي مي‌تواند جانشين صادرات نفت شود. اما پارامترهاي لازم و شاخص‌هاي قابل قبول بازار جهاني براي پرورش گل و گياه را بايد مهيا کرد.
رشته‌ها و زير شاخه‌هاي متعددي در رابطه با گلكاري يا Flowery culture وجود دارد. يكي از اين موارد استفاده از اندام‌هاي گياهان زينتي مي‌باشد. از لحاظ موقعيت مصرفي گياهان زينتي را به سه دسته تقسيم مي‌کنند :
گياهان يك ساله ياAnnual Plants ؛ گياهان زينتي که بعنوان گل‌هاي فضاي سبز استفاده مي‌شوند. اين گياهان معمولاً مقاوم به سرما نيستند و دوره زندگي نسبتاً کوتاهي دارند. مانند گل اطلسي و آحار.
گل‌هاي دائمي يا Perennial Plants؛ گياهاني که بيش از يک سال در فضاي آزاد قابليت رشد و نمو دارند. مانند گل تاج‌الملوك، داودي و زنبق‌هاي دائمي.
گياهان آپارتماني يا Indoor Plants؛ گياهاني که فقط در فضاي محدود آپارتمان‌ها و گلخانه‌ها قابل نگهداري هستند. مانند برگ انجيلي و فوتوس.
انجام تحقيقات براي صادرات گل‌ها و گياهان زينتي يك امر مسلم و ضروري است. 


خرید و دانلود | 3,500 تومان
گزارش تخلف به پلیس سایت
مطالب مرتبط